Chancerytterne

Unge tager flere chancer end ældre grupper. Det kan både være godt og skidt. Samtidig tror mange unge, at andre unge er vildere, end de egentlig er.

Den positive side er fx lysten til at afprøve nye sider af sig selv, der er med til at udvikle én. Det kan fx være at starte til nye sportsaktiviteter, tage et halvt år med rygsæk til Asien eller kaste sig ud i et nyt studie.

Den vilje til at afprøve sig selv kan overføres til festlige sammenhænge, hvor for meget alkohol kan sløre dømmekraften og bringe dem i uheldige situationer.

Her kan der være tale om unge, der skal have spænding, og tror, at det giver status hos vennerne og kæresten at udsætte sig for farer. Faktisk tror mange unge fejlagtigt, at vennerne er vildere end dem selv, hvilket påvirker dem i en negativ retning.

Der er altid et par stykker til en fest, der lige pynter lidt på, hvor meget de kan drikke. En anerkendt undersøgelse viser, at andre unge starter meget senere og drikker mindre, end de fleste unge tror.

Er de unge overbevidst om, at andre opfører sig på en bestem måde, efterligner de ofte det billede. Det kan føre dem i fejlagtig retning. Derudover viser nye tendenser i ungemiljøer, at det at være fuld og ude af kontrol, IKKE giver respekt, men virker pinligt i rigtig manges øjne.

De_andre