Mere dans mindre druk

natteravn_2010Mere dans – mindre druk. Det er budskabet fra Natteravnene til de unge i byens natteliv de kommende uger. Her er Natteravnene på gaden med et balkort til de unge piger og materiale til forældre til teenagere i ”festalderen”.

Mange af de unge har formentlig aldrig før haft et balkort i hånden. Ideen er, at drengene skal skrive sig på kortet for at få en dans. Balkortet er samtidig en opfordring til, at de unge slutter aftenen af på dansegulvet i stedet for i hegnet.

”Dans med mig” kampagnen er et samarbejde mellem Natteravnene og Bryggeriforeningen, der sammen forsøger at bidrage til en fornuftig alkoholkultur og et trygt natteliv.

På balkortet er der en konkurrence. Hvis man MMS’er et foto af et udfyldt balkort med teksten ”dans” til 1231, deltager man i en konkurrence om at blive fotomodel for en dag.

Al forskning viser, at forældrene har afgørende betydning som rollemodeller for de unge, når det gælder alkohol. Dialogen mellem teenagerne og deres forældre er også et vigtigt led i kampagnen. Mange forældre har nemlig svært ved at tale med deres teenagere om alkohol og sætte grænser, når det gælder alkohol og fester.

Og ligesom de unge har forældrene en række forestillinger om alkohol, der ikke altid har helt hold i virkeligheden. Forældrene kan gøre meget. For eksempel kan de fortælle deres børn, at unge i dag faktisk starter senere med at drikke end tidligere, at de unge rent faktisk drikker mindre end tidligere og at langt de fleste unge drikker moderat. Det kan forældre finde råd og vejledning til her på sitet.